Wie zijn wij?

We zijn een stichting die zich richt op het behoud van hoogstamboomgaarden in onze regio. Op dit moment bestaat de stichting uit een groep van 10 vrijwilligers die vanaf november tot eind maart wekelijks een dag van 9:00 uur tot uiterlijk 16:00 uur snoeit in boomgaarden rond Oudewater (Haastrecht, Hekendorp, Linschoten, Montfoort en Woerden). Dit betreft zowel openbaar groen (Drakenpolder, stadspark Montfoort en Appellaantje in Linschoten)  als  particuliere boomgaarden.

Er wordt meestal op doordeweekse dagen gesnoeid omdat dan de meeste leden beschikbaar zijn, afgelopen jaar was dat vooral op woensdag. Slechte weersverwachtingen en geringe beschikbaarheid zorgen soms voor een verschuiving naar een andere dag van de week. Elke week geef je aan of je de volgende week van de partij kunt/wilt zijn.

Wanneer je wilt weten of snoeien ook voor jou iets is, ben je van harte welkom één of meer keren mee te lopen om een dag samen met een van onze leden te snoeien. We snoeien niet op maximale opbrengst, maar op behoud, vorm en veilige ladderzet van de boom. Neem voor het maken van een afspraak contact met ons op via email.

Mocht je na de kennismaking besluiten om mee te blijven werken, dan word je van een overall of jas als werkkleding voorzien. Snoeigereedschappen, helmen en ladders liggen altijd voor alle leden op een in de te snoeien boomgaard aanwezige aanhangwagen, dus ook voor jou als je komt proefdraaien.

Een jaarlijkse vergoeding voor reiskosten, werkhandschoenen (en eventueel te volgen cursussen zoals snoeien, ehbo, arbo) wordt ook verstrekt aan de leden van de Hoogstambrigade. Daarnaast sluiten we het snoeiseizoen elk jaar af met een gezamenlijke activiteit en maaltijd.